Публично четене на новели от полски автори

На 07 септември от 16:00 часа в Книжен център „Гринуич“ ще се проведе четвъртото публично четене на полски автори в София.

Събитието се провежда под почетния патронаж на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и посланика на Република Полша в България Мачей Шимански. Публичното четене ще бъде на новелите: „Добрата госпожа“ на Елиза Ожешкова, „Дим“ на Мария Конопницка, „Латерната“ на Болеслав Прус и „Баща ми постъпва при стражарите“ (от сборника Санаториум „Клепсидра“) на Бруно Шулц на полски и български език, на есперанто и с помощта на Брайловата азбука.

С участието на Руси Чанев, актьор в Народния театър „Иван Вазов“ в София. Водещ на събитието ще е проф. Калина Бахнева, литературовед, преподавател по история на литературата във Факултета по славянски филологии на СУ „Св. Климент Охридски“. Произведенията ще четат дипломати, журналисти, студенти, докторанти и абсолвенти специалност полска филология, ученици от Полското училище в София, завършилите курсовете по полски език, организирани от Полския институт, поляци, живущи в София и софиянци.

Преводачи на текстовете са: Малина Иванова, Райна Цветкова, Димитър Икономов, Магдалена Атанасова.

Публикувано в News. Постоянна връзка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>